top of page

concerts

​​ZONDAG 14 AUGUSTUS - Aanvang: 14.00 uur

BART DE VREES & FRIENDS​​

Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie componisten en musici in de hedendaagse en geïmproviseerde muziek.

Bart de Vrees werkte eerder samen met Pé Okx in ‘GlasslaG’ (Terschellings Oerol 2002) en voor het Nederlands Blazers Ensemble in ‘Het Wonderlijke verhaal van K.‘ (2011). Speciaal voor Zomer aan de Roosloot trommelde Bart de Vrees zijn vrienden van Splendor Amsterdam op. Het belooft een energieke en spannende middag te worden.

Programma:

Een verrassingsprogramma met werk van hedendaagse componisten naast oude meesters als Bach en Schubert. En o.a. een hagelnieuwe harp solo van Noriko Koide en een stuk van Bart de Vrees voor sampler en harp: Nascent/Naissant (2016).

Uitvoerenden:

Wilbert Bulsink - compositie/toetsen

Miriam Overlach - harp

​​Bart de Vrees - compositie/slagwerk

​​​​​ZATERDAG 6 AUGUSTUS - Aanvang: 20.00 uur

​​Programma:

‘Grindig’: compositie van Pé Okx

Klank en poëzie performance

Catrijper Sessies met akoestische fusion

Uitvoerenden:

*Saxofoonkwartet

Jenneke Gerritsen - sopraansax

Annette de Greeuw - baritonsax

Roos Manshanden - baritonsax

Frank Stolwijk - tenorsax

​​​*Maja Jantar - zang

*Catrijper Sessies

​Louis Carlebur - drums

Remco Schilder - gitaar

Frank Stolwijk -rieten

Pé Okx werkte afgelopen mei mee aan ‘De Grensmaas vertelt’, een landschapsopera op en rond de Maas bij Itteren waar grote ontwikkelingen en veranderingen aan haar oevers plaatsvinden. Hij schreef een nieuw werk getiteld ‘Grindig’, gebaseerd op zijn spraakmakende project ‘Opus Bagger’ uit 1994. Ooit was een baggermachine het vertrekpunt, nu was dat een grindwinningsmachine die hem inspireerde tot een compositie voor vier blazers, en één stemkunstenares. Teksten zijn van de Vlaamse dichters Leonard Nolens en Lut de Block.

Maja Jantar (Gent-België) is een meertalig en polyfoon stemkunstenaar. Haar werk omvat het gebied van performance, muziek, theater, poëzie en beeldende kunst.

bottom of page