top of page

 over 

Vanuit de overtuiging dat er behoefte is aan een vernieuwend en aanvullende cultureel aanbod in Bergen e.o. heeft Stichting De Vier Gebroeders in 2016 ZOMER AAN DE ROOSLOOT ontwikkeld.

Het nieuwe initiatief werd enthousiast ontvangen en smaakte naar meer. Daarom nu een tweede editie.


ZOMER AAN DE ROOSLOOT 2017

Gedurende vier weekenden is een verscheidenheid aan kunstdisciplines te zien die bovendien in wisselende samenstellingen worden getoond.

 

Curator Pé Okx, bijgestaan door kunstenaar Liesbeth van Woerden,  kiest gebaseerd op zijn visie en ervaringen van deze eerste editie van ZADR, werk van kunstenaars die blijk geven van een eigenzinnige kijk op het fenomeen kunst en de wereld om hen heen. Kunst die vragen oproept, prikkelt, ontroert, ontregelt.

 

Te zien zijn o.a. fragiele knipselwerken op papier, videoprojecties, tekeningen gebaseerd op hardlooproutes en ruimtelijke objecten van hout met paardenhaar.

Door de kunstwerken elke week te verplaatsen en wisselende combinaties te maken komen ze steeds in een andere context te staan en krijgen daardoor een andere zeggingskracht. De expositie krijgt zelf daardoor het karakter van een beeldende installatie; een groot samengesteld kunstwerk.

ZADR is ieder weekend anders en nodigt uit om terug te komen!

Nieuw dit jaar is een gesprek o.l.v. Ellie van den Bomen.

Deelnemers kijken naar en praten met elkaar over de kunstwerken volgens de manier van Visual Thinking Strategies (VTS).

Ook vinden twee concerten plaats met hedendaagse muziek.

ZADR 2017 belooft weer een dynamische manifestatie te worden!

*Pé Okx won in november 2016 de Rabobank Cultuurprijs. De jury roemde zijn grote bijdrage aan de kunst- en cultuursector in de regio en ver daarbuiten.

ROOSLOOT

Sommigen vinden de locatie van ZADR -de oude stolpboerderij en erf- de mooiste plek van Bergen. Wat zeker waar is is de schoonheid van de Roosloot, meanderend door de weilanden, waarvan het zuivere duinwater traag het Noord-Hollandse landschap in stroomt.

Het oude woord 'Roo' betekent 'grens', wat wellicht synoniem staat voor de grensverleggende kunstuitingen die tijdens ZADR te ontdekken zijn...

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page