top of page

Krüger/ Prothmann

Siegfried Krüger en Simone Prothmann werken sinds 2004 aan gezamenlijke projecten en tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

'De plaatsen, die wij voor ons werk kiezen, zijn veelal plaatsen in verandering: gebouwen, die gesloopt gaan worden of een nieuwe bestemming krijgen; natuur, die verandert; “lost areas” in stedelijke structuren.
Acties en installaties kunnen voor een publiek, in de experimenteele omgeving van het eigen atelier – of aan andere plaatsen zonder publiek worden gerealiseerd.
Steeds weer gaat het in ons werk om het on-zichtbare, het verborgene en het onomkeerbare als bestanddeel van iedere gebeurtenis.

De toestand als gebeurtenis en de actie als evenement: dat is evenzeer het doel en het resultaat van onze handelwijze, de tijd als instrumentele component te gebruiken.
Installaties/ objecten/ acties/ LandArt/ Licht, zijn -permanent of tijdelijk beperkt– het resultaat van ons onderzoek over en in het verborgene.
Via tijd, ruimte en waarneming naderen wij onze omgeving, dat waar wij een deel van zijn – natuur en cultuur, realiteit en werkelijkheid.

www.krueger-prothmann.de

2
80
sksp_-5
029
9_0036_w600_h323
bottom of page